Als allereerste: GENIET! Een vakantie is dé periode om helemaal tot rust te komen en even je energieniveau weer op te laden voor het drukke leventje van thuis! Toch is het belangrijk dat je je doel in je achterhoofd houdt en onthoudt waar je naartoe aan het werken bent. Om je hierbij te helpen, heb ik hieronder een aantal tips voor je op een rijtje gezet! 

Voor vertrek:

Maak voor jezelf een plan. Bedenk voor vertrek welke voedingsmiddelen je echt niet wilt eten omdat je ze ongezond vindt of omdat je er klachten van krijgt. Schrijf ze op en eet ze niet. Maak daarnaast ook een afspraak met jezelf hoe vaak je iets ‘lekkers’ wilt eten/drinken tijdens je vakantie. Heb je al wat lekkers gehad voor vandaag? Dan hoef je er niet meer over na te denken en kom je minder in de verleiding om toch nog iets te nemen.

Met de auto op vakantie:

Maak thuis voor vertrek het eten klaar dat je onderweg gaat eten. Op deze manier grijp je minder snel naar de ongezondere dingen die onderweg te verkrijgen zijn.

 • Kook voor iedereen een ei.
 • Maak zakjes klaar met ongezouten noten.
 • Pak per persoon een flesje water in, bijvullen kan onderweg altijd!
 • Stop om de twee-drie uur om de benen te strekken. Dit is goed voor de bloedsomloop. Rek en strek een beetje, ren wat rond, doe een spelletje en ga na ongeveer een kwartier weer verder.

Met het vliegtuig op vakantie:

 • Neem in je handbagage je eigen eten mee. Je mag geen vloeistoffen meenemen maar voedsel is geen probleem. Vooral bij de lange vluchten zitten er veel onnodige calorieën in de maaltijden die ze je geven. Daarnaast zitten er vaak veel conserveringsmiddelen in omdat ze langer houdbaar moeten zijn. Let hier dus mee op.
 • Neem een leeg flesje mee wat je na de douane kunt vullen met water.
 • Neem je eigen snacks mee voor in het vliegtuig zoals bijvoorbeeld hierboven beschreven.

Op de bestemming:

 • Ontbijt zo gezond mogelijk. Het is bijvoorbeeld verleidelijk om croissantjes met jam te gaan eten maar dit haalt je energie voor de rest van de dag weg… Kies in plaats daarvan bijvoorbeeld voor havermout die je van thuis mee hebt genomen of voor een roerei op een bruin broodje/stokbrood met groenten. Start je dag daarnaast lekker met wat fruit. Je krijgt hierdoor een energieboost aan het begin van je dag.
 • Drink veel water. Minimaal 2 liter op een dag. Doe er lekker wat citroen, limoen of fruit in voor wat smaak.
 • Wacht op een dag zo lang mogelijk met het drinken van alcohol. Dit neemt al je energie weg.
 • Blijf in beweging tijdens je vakantie! Ga lekker wandelen, fietsen, zwemmen of doe met de activiteiten van het animatieteam mee. Zij organiseren vaak actieve dingen zoals: aqua gym, etc. Je kunt eventueel ook gebruik maken van een fitnessruimte mocht je daar behoefte aan hebben.
 • Als je uiteten gaat, maak dan een bewuste keuze. Kies voor twee gangen i.p.v. drie gangen. Kies of je liever een toetje wilt of toch liever een voorgerecht. Eventueel kun je ook kiezen om alleen voor een hoofdgerecht te gaan. Kies bij voorkeur: gegrilde vis, kip, kalkoen, schelp- of schaaldieren. Probeer gepaneerde gerechten te vermijden. Bestel extra groente en neem niet elke dag friet.
 • Probeer het op maximaal 1 of 2 wijntjes/biertjes te houden per dag.
 • Eet niet meer dan vijf keer op een dag.

ENJOY THE SUN AND RELAX!